
Jaký je nejlepší způsob skladování čerstvě pražené kávy doma?
Čerstvou kávu je nejlepší uchovávat daleko od vlhkosti, tepla a pachů, v hermeticky uzavřeném obalu při pokojové teplotě. Pokud chcete zrna skladovat déle dan několik týdnů až měsíců, můžete je i zmrazit, za předpokladu, že obal je zcela vzduchotěsný, aby se zabránilo vlhkosti. Lednici nedoporučujeme, protože káva pohlcuje pachy, což může negativně ovlivnit chuť.
Pro mletou kávu platí, že je obtížnější ji udržet čerstvou; doporučujeme mletou kávu uchovávat maximálně 14 dní po obdržení ve vzduchotěsném obalu při pokojové teplotě.
Přestože kávová zrna jsou technicky skladovatelná déle (1 až 2 roky), doporučujeme čerstvou kávu zkonzumovat do 2 až 3 měsíců pro nejlepší chuťový zážitek.