Espresso káva

- Segafredo Intermezzo - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Javorový sirup, Černý čaj 8 - Výkonný319,12Kč319,12 / kg
- Segafredo Espresso Casa - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný, Karamel, Honey, Mandle 8 - VýkonnýOd 357,00Kč357,00 / kg
- Segafredo Selezione Crema - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty, Vanilka, Drop 6 - PravidelnéOd 424,43Kč424,43 / kg
- Kimbo Espresso Bar Extreme - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Karamel 12 - Velmi silnýOd 492,31Kč492,31 / kg
- Kimbo Espresso Bar Premium - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 10 - Velmi silný488,09Kč488,09 / kg
- Lavazza Caffe Espresso Italiano - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 5 - PravidelnéOd 633,95Kč633,95 / kg
- Lavazza Crema e Aroma - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty, Honey 8 - VýkonnýOd 465,16Kč465,16 / kg
- illy Arabica Selection Etiopie – kávová zrna – 250 gKvětinové, Ovocné 8 - VýkonnýOd 151,93Kč607,72 / kg
- illy Arabica Selection Guatemala - kávová zrna - 250 gramůČokoláda, Ovocné, Karamel 8 - VýkonnýOd 156,15Kč624,60 / kg
- Degustační balíček kávových zrn Segafredo 4 x 1 kgRůzné příchutě 7 - Výkonný
1558,02Kč Regular Price 1613,07Kč
- Pellini Espresso Bar No 82 Vivace - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýOd 390,95Kč390,95 / kg
- Pellini Espresso Bar No 9 Cremoso - kávová zrna - 1 kgNutty 9 - Velmi silnýOd 439,17Kč439,17 / kg
- Caffè Vergnano 1882 Antica Bottega - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 5 - PravidelnéOd 419,98Kč419,98 / kg
- Café Intención Crema Aromatico - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 6 - PravidelnéOd 512,21Kč512,21 / kg
- Segafredo Selezione Espresso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Kořeněný, Nutty, Vanilka 8 - Výkonný416,35Kč416,35 / kg
- Lavazza Gran Espresso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný, Tabák 8 - Výkonný543,85Kč543,85 / kg
- Lavazza Caffè Crema Dolce – kávová zrna – 1 kgKvětinové, Karamel 7 - VýkonnýOd 475,93Kč475,93 / kg
- Lavazza Caffé Crema Classico - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 7 - VýkonnýOd 485,06Kč485,06 / kg
- Segafredo Selezione Organica Kávová zrna 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 8 - VýkonnýOd 533,98Kč533,98 / kg
- Julius Meinl Espresso Premium Collection - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 9 - Velmi silnýOd 549,44Kč549,44 / kg
- Julius Meinl Caffè Crema Premium Collection - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 10 - Velmi silnýOd 522,75Kč522,75 / kg
- Kimbo Espresso Bar Extra Cream - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 10 - Velmi silnýOd 427,23Kč427,23 / kg
- Lavazza Expert Gusto Pieno - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Karamel 9 - Velmi silnýOd 439,17Kč439,17 / kg
- Lavazza Expert Gusto Forte - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný 13 - Velmi silný422,86Kč422,86 / kg
- Mövenpick Crema Intensa Gusto Italiano - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 10 - Velmi silnýOd 439,88Kč439,88 / kg
- Julius Meinl Trend Collection Espresso Classico - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Nutty 7 - VýkonnýOd 506,83Kč506,83 / kg
- Segafredo Caffè Crema Gustoso kávová zrna 1 kgOvocné, Nutty 9 - Velmi silnýOd 390,95Kč390,95 / kg
Espresso káva
Káva patří mezi nejčastěji konzumované nápoje na světě. Káva je chutná a existuje mnoho různých druhů na výběr. Navíc pijáci kávy získávají povzbuzení díky obsahu kofeinu. Káva se vždy vyrábí z kávových zrn. Ať už si vyberete jakýkoliv druh kávy, kávové zrno je vždy základem vašeho šálku kávy. Lidé, kteří mají rádi pohodlí, často volí filtrovanou kávu z již namletých kávových zrn. Pro ještě větší pohodlí si někteří lidé připravují kávu na jednu porci pomocí kapsle nebo padu. Pokud však chcete kvalitní kávu, doporučujeme použít čerstvá kávová zrna a nechat váš kávovar je namlít. Tak se všechny chutě a vůně čerstvě namletých kávových zrn spojí ve vašem šálku kávy. Základem mnoha různých druhů kávy je espresso.
Espresso káva je jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů na světě. Díky své silné a intenzivní chuti není překvapením, že espresso je favoritem mezi milovníky kávy. Espresso se připravuje tak, že se horká voda pod vysokým tlakem protlačí jemně mletou kávou, což má za následek malý, ale silný shot kávy s intenzivní chutí. Pro ty, kteří hledají ještě více intenzity a kofeinu, je zde dvojité espresso, kdy se dva shoty espressa spojí do jednoho nápoje. Není pochyb o tom, že klasické espresso a dvojité espresso mají důležité místo v kávové kultuře, ať už jste fanouškem klasické varianty nebo potřebujete extra dávku energie.
Jak vznikla espresso káva?
Kolem roku 1820 byl vynalezen první kávovar, který dokázal připravit velké množství kávy. Moderní technologie však tehdy ještě nebyly k dispozici, takže voda byla s kávou smíchána tím, že byla pod vysokým tlakem páry protlačena strojem. Mělo to jednu nevýhodu: mletá káva byla párou spálena a tím získala velmi hořkou chuť. Pára je vždy teplejší než 100° Celsia, zatímco ideální espresso by mělo být připraveno při maximální teplotě 95° Celsia. Tato nevýhoda však nevyvážila nové technické možnosti kávovaru, protože hořkou chuť bylo možné potlačit přidáním většího množství cukru. Technologie parního tlaku byla používána mnoho let, včetně nepříjemné chuti kávy, dokud italský vynálezce Luigi Bezzera nevynalezl nový stroj, stále na parní tlak, ale s jiným principem, takže káva již nepřicházela do kontaktu s párou. Také bylo možné připravit kávu po jednotlivých šálcích, což se nazývalo expres nebo latinsky exprimere, což znamená vymačkat nebo vylisovat. Z tohoto názvu oficiálně vzniklo espresso. Od té doby vzniklo především v Itálii mnoho různých kávových továren, z nichž každá měla své vlastní espresso, ale stále s parními stroji. Až profesor Illy v roce 1938 představil nový stroj na bázi vzduchového tlaku. Základ tohoto stroje se používá dodnes, i když byl v průběhu let výrazně modernizován a dnes takové stroje fungují na elektřinu.
Jak se pije espresso káva?
Espresso káva může být považována za národní nápoj Itálie, proto mají mnohé varianty espresso kávy italská jména. V Itálii se této kávě jednoduše říká caffè. Pije se už ráno a pokračuje se s ní až do pozdního večera. Může to být čisté caffè, ale často také některá z variant, například cappuccino. Pro správné espresso použijete šálek na espresso. Je to malý šálek, který se někdy těžko drží dvěma prsty. Tento šálek je třeba předehřát. Poté musí být káva připravena správným způsobem, pod správným tlakem a teplotou. Pokud je toto splněno, může být nápoj skutečně nazýván espresso. Espresso musí být černé, horké a nejlépe s několika lžičkami cukru, aby bylo sladké. To je ten správný způsob. Chuť je však individuální, takže někdo si ho dá s cukrem, jiný bez. Koupit espresso, které je správně připravené, vám přinese skutečný pocit Itálie.
Varianty espresso kávy
Ne každý má rád espresso, protože pro mnohé je příliš silné a výrazné. Mnoho lidí dává přednost kávě s mlékem. Mléko totiž zmírňuje případnou hořkost kávy. Proto existuje několik variant espresso kávy, některé bez mléka nebo pěny a některé právě s mlékem nebo pěnou, ale vždy je základem espresso:
Caffè doppio
Doppio není nic jiného než espresso, ale dvojité. Protože množství espresso kávy na jeden šálek není velké, někteří ocení právě doppio.
Caffè lungo
U tohoto espressa se použije více vody, což se dá přirovnat ke kávě, na kterou jsme zvyklí. Káva je pak méně silná, ale je jí více.
Caffè corretto
V překladu to znamená „opravená káva“. Přidává se do ní trochu silného alkoholu, jako je grappa, sambuca nebo brandy. Na severu Itálie je běžné používat grappu, zatímco na jihu se do kávy přidává anýzový likér.
Caffè ristretto
Na rozdíl od lunga se nepoužívá více, ale právě méně vody, což dává espressu silnější chuť.
Caffè americano
Pokud vám caffè lungo ještě nepřipomíná kávu, na kterou jste zvyklí, zkuste americano. Do espressa se přidá ještě více horké vody. Tato káva se pak velmi podobá naší filtrované kávě.
Caffè Macchiato
Tato káva se skládá z vrstvy espressa, na kterou se přidá trocha teplého mléka a na to vrstva napěněného mléka. Nejlépe ji servírujte ve sklenici, aby byly vrstvy dobře vidět. Český překlad této kávy je „skvrnitá káva“.
Cappuccino
Tato káva je snad nejoblíbenější mezi Čechy, ale i v Itálii je cappuccino oblíbené zejména k rannímu pití. Cappuccino se skládá ze stejných dílů espressa, napařeného mléka a mléčné pěny, často ještě ozdobené kakaem nebo skořicí.
Caffè latte
Jedná se o espresso s teplým mlékem, přičemž množství mléka je větší než kávy. Právě na této kávě vytvářejí profesionální baristé umělecká díla. Je důležité, aby se u caffè latte nejprve nalila káva do šálku a poté teplé mléko.
Latte macchiato
Nezaměňujte s caffè macchiato, protože zde není napěněné mléko, ale pouze teplé mléko. Rozdíl oproti caffè latte je v tom, že u této kávy se nejprve nalije teplé mléko a poté espresso. Mléko je zde hlavní složkou.
Koupit espresso
Chcete si sami připravit kvalitní espresso nebo některou z výše uvedených variant? Pak se neobejdete bez návštěvy webových stránek Café du jour, kde si můžete objednat speciální kávová zrna pro lahodný šálek espressa.