Espresso káva

- Caffè Mauro De Luxe - kávová zrna - 1 kilogramKvětinové, Čokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýOd 559,09Kč559,09 / kg
- Caffè Mauro 100% Arabica Centopercento - kávová zrna - 1 kilogramKvětinové, Ovocné 5 - PravidelnéOd 556,05Kč556,05 / kg
- Caffè Mauro Special Bar - kávová zrna - 1 kilogramKořeněný 10 - Velmi silnýRegular Price 526,76Kč Special Price 474,08Kč474,08 / kg
- Caffè Mauro Maestoso - kávová zrna - 1 kilogramKořeněný, Tabák 10 - Velmi silnýOd 431,82Kč431,82 / kg
- Costa Coffee Professional Mocha Italia Dark Roast - kávová zrna - 1 kgČokoláda 9 - Velmi silnýOd 377,66Kč377,66 / kg
- Costa Coffee Professional Mocha Italia Medium Roast - kávová zrna - 1 kgNutty, Karamel, Sušenky 7 - VýkonnýOd 377,33Kč377,33 / kg
- Julius Meinl Crema Espresso Elite Italian Line - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Čokoláda 8 - VýkonnýOd 530,71Kč530,71 / kg
- Julius Meinl Espresso Classico Italian Line - kávová zrna - 1 kgOvocné, Nutty 8 - VýkonnýOd 621,77Kč621,77 / kg
- Lazarro barista caffè crema – kávová zrna – 1 kgČokoláda, Kořeněný 3 - PravidelnéOd 262,70Kč262,70 / kg
- Caffe Vergnano 1882 aroma mio delicato - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 3 - PravidelnéOd 385,20Kč385,20 / kg
- Balíček kávových zrn - Nejprodávanější - 4 x 1 kgRůzné příchutě 10 - Velmi silný
1574,53Kč Regular Price 1733,05Kč
- Idee Kaffee Caffè Crema Aromatic - kávová zrna - 1 kilogramNutty 3 - PravidelnéOd 324,89Kč324,89 / kg
- Dallmayr Home Barista Caffè Crema e Aroma - kávová zrna - 1 kgČokoláda 8 - VýkonnýOd 332,94Kč332,94 / kg
- Dallmayr Home Barista Caffè Crema Forte - kávová zrna - 1 kgČokoláda 7 - VýkonnýOd 393,56Kč393,56 / kg
- Jacobs Barista Crema Intense - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 7 - VýkonnýOd 345,84Kč345,84 / kg
- Lavazza Crema e Gusto Espresso Forte - kávová zrna - 1 kgČokoláda 9 - Velmi silnýOd 451,84Kč451,84 / kg
- illy Arabica Selection Brazílie Cerrado Mineiro - kávová zrna - 250 gramůKaramel 8 - VýkonnýOd 184,28Kč737,12 / kg
- Kimbo Barista Espresso Napoli / Napoletano - kávová zrna - 1 kiloČokoláda 10 - Velmi silnýOd 471,21Kč471,21 / kg
- Costa Coffee Caffè Crema Intense - kávová zrna - 1 kgČokoláda 10 - Velmi silnýOd 416,72Kč416,72 / kg
- Costa Coffee Caffè Crema Original Blend - kávová zrna - 1 kgČokoláda 9 - Velmi silnýOd 416,72Kč416,72 / kg
- illy - kávová zrna - Arabica Selection - Indie - 250 gramůČokoláda, Kořeněný 11 - Velmi silnýOd 143,84Kč575,36 / kg
- Kimbo Caffé Crema Classico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty, Karamel 7 - VýkonnýOd 381,71Kč381,71 / kg
- Kimbo Espresso Barista 100% arabica - kávová zrna - 1 kiloHoney 9 - Velmi silnýOd 422,29Kč422,29 / kg
- Lavazza Caffè Crema Barista Delicato - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 7 - VýkonnýOd 507,80Kč507,80 / kg
- Costa Coffee Signature Blend Medium Roast - kávová zrna - 1 kgNutty 8 - VýkonnýOd 416,72Kč416,72 / kg
- Lavazza Espresso Aromatico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýOd 448,98Kč448,98 / kg
- Personalizovaný foto štítek – Čerstvá kávová zrna – 250 gČokoláda, Ovocné 9 - Velmi silnýOd 298,68Kč1 194,72 / kg
- Lucaffé 100% arabica Mister Exclusive - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 7 - VýkonnýOd 587,85Kč587,85 / kg
- Lavazza Caffè Crema Gustoso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný 9 - Velmi silnýOd 457,00Kč457,00 / kg
- Caffè Vergnano 1882 Decaffeinato Espresso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 7 - VýkonnýOd 477,00Kč477,00 / kg
- De Roccis Qualità Oro Intenso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 9 - Velmi silnýOd 261,03Kč261,03 / kg
- Lavazza Gold ochutnávkový balíček – kávová zrna – 2 x 1 kgLavazza
1056,20Kč Regular Price 1186,20Kč
- Lavazza ¡Tierra! ochutnávkový balíček – kávová zrna – 3 x 1 kgLavazza
1825,93Kč Regular Price 2031,39Kč
- Lavazza Blue line ochutnávkový balíček - kávová zrna - 3 x 1 kgLavazza
1529,54Kč Regular Price 1700,06Kč
- Lavazza Expert (vending) ochutnávkový balíček – kávová zrna – 4 x 1 kgLavazza
1723,66Kč Regular Price 1914,59Kč
Espresso káva
Káva patří mezi nejčastěji konzumované nápoje na světě. Káva je chutná a existuje mnoho různých druhů na výběr. Navíc pijáci kávy získávají povzbuzení díky obsahu kofeinu. Káva se vždy vyrábí z kávových zrn. Ať už si vyberete jakýkoliv druh kávy, kávové zrno je vždy základem vašeho šálku kávy. Lidé, kteří mají rádi pohodlí, často volí filtrovanou kávu z již namletých kávových zrn. Pro ještě větší pohodlí si někteří lidé připravují kávu na jednu porci pomocí kapsle nebo padu. Pokud však chcete kvalitní kávu, doporučujeme použít čerstvá kávová zrna a nechat váš kávovar je namlít. Tak se všechny chutě a vůně čerstvě namletých kávových zrn spojí ve vašem šálku kávy. Základem mnoha různých druhů kávy je espresso.
Espresso káva je jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů na světě. Díky své silné a intenzivní chuti není překvapením, že espresso je favoritem mezi milovníky kávy. Espresso se připravuje tak, že se horká voda pod vysokým tlakem protlačí jemně mletou kávou, což má za následek malý, ale silný shot kávy s intenzivní chutí. Pro ty, kteří hledají ještě více intenzity a kofeinu, je zde dvojité espresso, kdy se dva shoty espressa spojí do jednoho nápoje. Není pochyb o tom, že klasické espresso a dvojité espresso mají důležité místo v kávové kultuře, ať už jste fanouškem klasické varianty nebo potřebujete extra dávku energie.
Jak vznikla espresso káva?
Kolem roku 1820 byl vynalezen první kávovar, který dokázal připravit velké množství kávy. Moderní technologie však tehdy ještě nebyly k dispozici, takže voda byla s kávou smíchána tím, že byla pod vysokým tlakem páry protlačena strojem. Mělo to jednu nevýhodu: mletá káva byla párou spálena a tím získala velmi hořkou chuť. Pára je vždy teplejší než 100° Celsia, zatímco ideální espresso by mělo být připraveno při maximální teplotě 95° Celsia. Tato nevýhoda však nevyvážila nové technické možnosti kávovaru, protože hořkou chuť bylo možné potlačit přidáním většího množství cukru. Technologie parního tlaku byla používána mnoho let, včetně nepříjemné chuti kávy, dokud italský vynálezce Luigi Bezzera nevynalezl nový stroj, stále na parní tlak, ale s jiným principem, takže káva již nepřicházela do kontaktu s párou. Také bylo možné připravit kávu po jednotlivých šálcích, což se nazývalo expres nebo latinsky exprimere, což znamená vymačkat nebo vylisovat. Z tohoto názvu oficiálně vzniklo espresso. Od té doby vzniklo především v Itálii mnoho různých kávových továren, z nichž každá měla své vlastní espresso, ale stále s parními stroji. Až profesor Illy v roce 1938 představil nový stroj na bázi vzduchového tlaku. Základ tohoto stroje se používá dodnes, i když byl v průběhu let výrazně modernizován a dnes takové stroje fungují na elektřinu.
Jak se pije espresso káva?
Espresso káva může být považována za národní nápoj Itálie, proto mají mnohé varianty espresso kávy italská jména. V Itálii se této kávě jednoduše říká caffè. Pije se už ráno a pokračuje se s ní až do pozdního večera. Může to být čisté caffè, ale často také některá z variant, například cappuccino. Pro správné espresso použijete šálek na espresso. Je to malý šálek, který se někdy těžko drží dvěma prsty. Tento šálek je třeba předehřát. Poté musí být káva připravena správným způsobem, pod správným tlakem a teplotou. Pokud je toto splněno, může být nápoj skutečně nazýván espresso. Espresso musí být černé, horké a nejlépe s několika lžičkami cukru, aby bylo sladké. To je ten správný způsob. Chuť je však individuální, takže někdo si ho dá s cukrem, jiný bez. Koupit espresso, které je správně připravené, vám přinese skutečný pocit Itálie.
Varianty espresso kávy
Ne každý má rád espresso, protože pro mnohé je příliš silné a výrazné. Mnoho lidí dává přednost kávě s mlékem. Mléko totiž zmírňuje případnou hořkost kávy. Proto existuje několik variant espresso kávy, některé bez mléka nebo pěny a některé právě s mlékem nebo pěnou, ale vždy je základem espresso:
Caffè doppio
Doppio není nic jiného než espresso, ale dvojité. Protože množství espresso kávy na jeden šálek není velké, někteří ocení právě doppio.
Caffè lungo
U tohoto espressa se použije více vody, což se dá přirovnat ke kávě, na kterou jsme zvyklí. Káva je pak méně silná, ale je jí více.
Caffè corretto
V překladu to znamená „opravená káva“. Přidává se do ní trochu silného alkoholu, jako je grappa, sambuca nebo brandy. Na severu Itálie je běžné používat grappu, zatímco na jihu se do kávy přidává anýzový likér.
Caffè ristretto
Na rozdíl od lunga se nepoužívá více, ale právě méně vody, což dává espressu silnější chuť.
Caffè americano
Pokud vám caffè lungo ještě nepřipomíná kávu, na kterou jste zvyklí, zkuste americano. Do espressa se přidá ještě více horké vody. Tato káva se pak velmi podobá naší filtrované kávě.
Caffè Macchiato
Tato káva se skládá z vrstvy espressa, na kterou se přidá trocha teplého mléka a na to vrstva napěněného mléka. Nejlépe ji servírujte ve sklenici, aby byly vrstvy dobře vidět. Český překlad této kávy je „skvrnitá káva“.
Cappuccino
Tato káva je snad nejoblíbenější mezi Čechy, ale i v Itálii je cappuccino oblíbené zejména k rannímu pití. Cappuccino se skládá ze stejných dílů espressa, napařeného mléka a mléčné pěny, často ještě ozdobené kakaem nebo skořicí.
Caffè latte
Jedná se o espresso s teplým mlékem, přičemž množství mléka je větší než kávy. Právě na této kávě vytvářejí profesionální baristé umělecká díla. Je důležité, aby se u caffè latte nejprve nalila káva do šálku a poté teplé mléko.
Latte macchiato
Nezaměňujte s caffè macchiato, protože zde není napěněné mléko, ale pouze teplé mléko. Rozdíl oproti caffè latte je v tom, že u této kávy se nejprve nalije teplé mléko a poté espresso. Mléko je zde hlavní složkou.
Koupit espresso
Chcete si sami připravit kvalitní espresso nebo některou z výše uvedených variant? Pak se neobejdete bez návštěvy webových stránek Café du jour, kde si můžete objednat speciální kávová zrna pro lahodný šálek espressa.