Espresso káva

- Caffè Mauro De Luxe - kávová zrna - 1 kilogramKvětinové, Čokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýRegular Price 623,73Kč Special Price 580,07Kč580,07 / kg
- Caffè Mauro 100% Arabica Centopercento - kávová zrna - 1 kilogramKvětinové, Ovocné 5 - PravidelnéRegular Price 620,48Kč Special Price 577,04Kč577,04 / kg
- Caffè Mauro Special Bar - kávová zrna - 1 kilogramKořeněný 10 - Velmi silnýRegular Price 532,48Kč Special Price 479,23Kč479,23 / kg
- Caffè Mauro Maestoso - kávová zrna - 1 kilogramKořeněný, Tabák 10 - Velmi silnýOd 447,88Kč447,88 / kg
- Costa Coffee Professional Mocha Italia Dark Roast - kávová zrna - 1 kgČokoláda 9 - Velmi silnýOd 395,19Kč395,19 / kg
- Costa Coffee Professional Mocha Italia Medium Roast - kávová zrna - 1 kgNutty, Karamel, Sušenky 7 - VýkonnýOd 395,19Kč395,19 / kg
- Julius Meinl Crema Espresso Elite Italian Line - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Čokoláda 8 - VýkonnýOd 547,67Kč547,67 / kg
- Julius Meinl Espresso Classico Italian Line - kávová zrna - 1 kgOvocné, Nutty 8 - VýkonnýOd 529,01Kč529,01 / kg
- Lazarro barista caffè crema – kávová zrna – 1 kgČokoláda, Kořeněný 3 - PravidelnéOd 283,74Kč283,74 / kg
- Caffe Vergnano 1882 aroma mio delicato - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 3 - PravidelnéOd 411,51Kč411,51 / kg
- Balíček kávových zrn - Nejprodávanější - 4 x 1 kgRůzné příchutě 10 - Velmi silný
1653,33Kč Regular Price 1740,35Kč
- Idee Kaffee Caffè Crema Aromatic - kávová zrna - 1 kilogramNutty 3 - PravidelnéOd 337,83Kč337,83 / kg
- Lavazza Crema e Gusto Espresso Classico - kávová zrna - 1 kgČokoláda 8 - VýkonnýOd 419,43Kč419,43 / kg
- Dallmayr Home Barista Caffè Crema e Aroma - kávová zrna - 1 kgČokoláda 8 - VýkonnýOd 347,16Kč347,16 / kg
- Dallmayr Home Barista Caffè Crema Forte - kávová zrna - 1 kgČokoláda 7 - VýkonnýOd 337,83Kč337,83 / kg
- Jacobs Barista Crema Intense - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 7 - VýkonnýOd 349,49Kč349,49 / kg
- Lavazza Crema e Gusto Espresso Forte - kávová zrna - 1 kgČokoláda 9 - Velmi silnýOd 414,77Kč414,77 / kg
- illy Arabica Selection Brazílie Cerrado Mineiro - kávová zrna - 250 gramůKaramel 8 - Výkonný162,70Kč650,80 / kg
- Kimbo Barista Espresso Napoli / Napoletano - kávová zrna - 1 kiloČokoláda 10 - Velmi silnýOd 477,72Kč477,72 / kg
- illy - kávová zrna - Arabica Selection - Indie - 250 gramůČokoláda, Kořeněný 11 - Velmi silnýOd 151,31Kč605,24 / kg
- Kimbo Caffé Crema Classico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty, Karamel 7 - VýkonnýOd 396,12Kč396,12 / kg
- Kimbo Espresso Barista 100% arabica - kávová zrna - 1 kiloHoney 9 - Velmi silnýOd 438,09Kč438,09 / kg
- Hausbrandt Venezia - Kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýRegular Price 413,40Kč Special Price 384,46Kč384,46 / kg
- SUN Blue Mountain Medium Roast Organic Fairtrade - kávová zrna - 1 kgOvocné 8 - VýkonnýOd 581,71Kč581,71 / kg
- Lavazza Espresso Aromatico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýOd 463,73Kč463,73 / kg
- Personalizovaný foto štítek – Čerstvá kávová zrna – 250 gČokoláda, Ovocné 9 - Velmi silný324,65Kč1 298,60 / kg
- Lucaffé 100% arabica Mister Exclusive - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 7 - VýkonnýOd 605,95Kč605,95 / kg
- Lavazza Caffè Crema Gustoso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný 9 - Velmi silnýOd 489,38Kč489,38 / kg
- Caffè Vergnano 1882 Decaffeinato Espresso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 7 - VýkonnýOd 465,13Kč465,13 / kg
- Hausbrandt H. Hausbrandt - Kávová zrna - 1 kiloČokoláda, Nutty, Karamel 8 - VýkonnýOd 496,37Kč496,37 / kg
- De Roccis Qualità Oro Intenso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 9 - Velmi silnýOd 270,22Kč270,22 / kg
- Lavazza Gold ochutnávkový balíček – kávová zrna – 2 x 1 kgLavazza
1128,41Kč Regular Price 1187,80Kč
- Lavazza ¡Tierra! ochutnávkový balíček – kávová zrna – 3 x 1 kgLavazza
1930,79Kč Regular Price 2032,41Kč
- Lavazza Blue line ochutnávkový balíček - kávová zrna - 3 x 1 kgLavazza
1738,19Kč Regular Price 1846,89Kč
- Lavazza Expert (vending) ochutnávkový balíček – kávová zrna – 4 x 1 kgLavazza
1820,99Kč Regular Price 1916,83Kč
- Lavazza Barista ochutnávkový balíček – kávová zrna – 3 x 1 kgLavazza
1672,63Kč Regular Price 1760,65Kč
- Lavazza Expert Crema Classica - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýOd 489,38Kč489,38 / kg
Espresso káva
Káva patří mezi nejčastěji konzumované nápoje na světě. Káva je chutná a existuje mnoho různých druhů na výběr. Navíc pijáci kávy získávají povzbuzení díky obsahu kofeinu. Káva se vždy vyrábí z kávových zrn. Ať už si vyberete jakýkoliv druh kávy, kávové zrno je vždy základem vašeho šálku kávy. Lidé, kteří mají rádi pohodlí, často volí filtrovanou kávu z již namletých kávových zrn. Pro ještě větší pohodlí si někteří lidé připravují kávu na jednu porci pomocí kapsle nebo padu. Pokud však chcete kvalitní kávu, doporučujeme použít čerstvá kávová zrna a nechat váš kávovar je namlít. Tak se všechny chutě a vůně čerstvě namletých kávových zrn spojí ve vašem šálku kávy. Základem mnoha různých druhů kávy je espresso.
Espresso káva je jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů na světě. Díky své silné a intenzivní chuti není překvapením, že espresso je favoritem mezi milovníky kávy. Espresso se připravuje tak, že se horká voda pod vysokým tlakem protlačí jemně mletou kávou, což má za následek malý, ale silný shot kávy s intenzivní chutí. Pro ty, kteří hledají ještě více intenzity a kofeinu, je zde dvojité espresso, kdy se dva shoty espressa spojí do jednoho nápoje. Není pochyb o tom, že klasické espresso a dvojité espresso mají důležité místo v kávové kultuře, ať už jste fanouškem klasické varianty nebo potřebujete extra dávku energie.
Jak vznikla espresso káva?
Kolem roku 1820 byl vynalezen první kávovar, který dokázal připravit velké množství kávy. Moderní technologie však tehdy ještě nebyly k dispozici, takže voda byla s kávou smíchána tím, že byla pod vysokým tlakem páry protlačena strojem. Mělo to jednu nevýhodu: mletá káva byla párou spálena a tím získala velmi hořkou chuť. Pára je vždy teplejší než 100° Celsia, zatímco ideální espresso by mělo být připraveno při maximální teplotě 95° Celsia. Tato nevýhoda však nevyvážila nové technické možnosti kávovaru, protože hořkou chuť bylo možné potlačit přidáním většího množství cukru. Technologie parního tlaku byla používána mnoho let, včetně nepříjemné chuti kávy, dokud italský vynálezce Luigi Bezzera nevynalezl nový stroj, stále na parní tlak, ale s jiným principem, takže káva již nepřicházela do kontaktu s párou. Také bylo možné připravit kávu po jednotlivých šálcích, což se nazývalo expres nebo latinsky exprimere, což znamená vymačkat nebo vylisovat. Z tohoto názvu oficiálně vzniklo espresso. Od té doby vzniklo především v Itálii mnoho různých kávových továren, z nichž každá měla své vlastní espresso, ale stále s parními stroji. Až profesor Illy v roce 1938 představil nový stroj na bázi vzduchového tlaku. Základ tohoto stroje se používá dodnes, i když byl v průběhu let výrazně modernizován a dnes takové stroje fungují na elektřinu.
Jak se pije espresso káva?
Espresso káva může být považována za národní nápoj Itálie, proto mají mnohé varianty espresso kávy italská jména. V Itálii se této kávě jednoduše říká caffè. Pije se už ráno a pokračuje se s ní až do pozdního večera. Může to být čisté caffè, ale často také některá z variant, například cappuccino. Pro správné espresso použijete šálek na espresso. Je to malý šálek, který se někdy těžko drží dvěma prsty. Tento šálek je třeba předehřát. Poté musí být káva připravena správným způsobem, pod správným tlakem a teplotou. Pokud je toto splněno, může být nápoj skutečně nazýván espresso. Espresso musí být černé, horké a nejlépe s několika lžičkami cukru, aby bylo sladké. To je ten správný způsob. Chuť je však individuální, takže někdo si ho dá s cukrem, jiný bez. Koupit espresso, které je správně připravené, vám přinese skutečný pocit Itálie.
Varianty espresso kávy
Ne každý má rád espresso, protože pro mnohé je příliš silné a výrazné. Mnoho lidí dává přednost kávě s mlékem. Mléko totiž zmírňuje případnou hořkost kávy. Proto existuje několik variant espresso kávy, některé bez mléka nebo pěny a některé právě s mlékem nebo pěnou, ale vždy je základem espresso:
Caffè doppio
Doppio není nic jiného než espresso, ale dvojité. Protože množství espresso kávy na jeden šálek není velké, někteří ocení právě doppio.
Caffè lungo
U tohoto espressa se použije více vody, což se dá přirovnat ke kávě, na kterou jsme zvyklí. Káva je pak méně silná, ale je jí více.
Caffè corretto
V překladu to znamená „opravená káva“. Přidává se do ní trochu silného alkoholu, jako je grappa, sambuca nebo brandy. Na severu Itálie je běžné používat grappu, zatímco na jihu se do kávy přidává anýzový likér.
Caffè ristretto
Na rozdíl od lunga se nepoužívá více, ale právě méně vody, což dává espressu silnější chuť.
Caffè americano
Pokud vám caffè lungo ještě nepřipomíná kávu, na kterou jste zvyklí, zkuste americano. Do espressa se přidá ještě více horké vody. Tato káva se pak velmi podobá naší filtrované kávě.
Caffè Macchiato
Tato káva se skládá z vrstvy espressa, na kterou se přidá trocha teplého mléka a na to vrstva napěněného mléka. Nejlépe ji servírujte ve sklenici, aby byly vrstvy dobře vidět. Český překlad této kávy je „skvrnitá káva“.
Cappuccino
Tato káva je snad nejoblíbenější mezi Čechy, ale i v Itálii je cappuccino oblíbené zejména k rannímu pití. Cappuccino se skládá ze stejných dílů espressa, napařeného mléka a mléčné pěny, často ještě ozdobené kakaem nebo skořicí.
Caffè latte
Jedná se o espresso s teplým mlékem, přičemž množství mléka je větší než kávy. Právě na této kávě vytvářejí profesionální baristé umělecká díla. Je důležité, aby se u caffè latte nejprve nalila káva do šálku a poté teplé mléko.
Latte macchiato
Nezaměňujte s caffè macchiato, protože zde není napěněné mléko, ale pouze teplé mléko. Rozdíl oproti caffè latte je v tom, že u této kávy se nejprve nalije teplé mléko a poté espresso. Mléko je zde hlavní složkou.
Koupit espresso
Chcete si sami připravit kvalitní espresso nebo některou z výše uvedených variant? Pak se neobejdete bez návštěvy webových stránek Café du jour, kde si můžete objednat speciální kávová zrna pro lahodný šálek espressa.