Brazilské kávové zrno
Brazilské kávové zrnka jsou celosvětově oblíbená pro svou jemnou, krémovou chuť a nízkou kyselost. Kombinace čokolády, ořechů a karamelu je činí přístupnými a všestrannými. Tato zrnka pocházejí z plantáží, kde klima a půda zajišťují bohatou, vyváženou chuť. V naší nabídce najdete čerstvě praženou kávu, která přináší autentickou kvalitu Brazílie přímo do vašeho šálku.

- illy Decaf - Kávová zrna - 250 gramůKvětinové, Ovocné, Nutty, Karamel 7 - VýkonnýOd 151,88Kč607,52 / kg
- Lavazza Espresso Barista Intenso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 9 - Velmi silnýOd 556,28Kč556,28 / kg
- Caffè Hausbrandt Academia - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 7 - VýkonnýOd 589,04Kč589,04 / kg
- Julius Meinl Trend Collection Caffè Crema Intenso - kávová zrna - 1 kgKořeněný 8 - VýkonnýOd 468,52Kč468,52 / kg
- Lavazza Espresso Barista Gran Crema - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 7 - Výkonný537,76Kč537,76 / kg
- Lavazza Espresso Barista Perfetto - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 6 - Pravidelné623,66Kč623,66 / kg
- Dallmayr Crema d'Oro intensa - kávová zrna - 1 kgOvocné, Kořeněný 8 - VýkonnýOd 426,39Kč426,39 / kg
- Kimbo Espresso Bar Aroma Gold - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 9 - Velmi silný431,60Kč431,60 / kg
- Lavazza Barista ochutnávkový balíček – kávová zrna – 3 x 1 kgLavazza
1659,62Kč Regular Price 1830,81Kč
- Lavazza Blue line ochutnávkový balíček - kávová zrna - 3 x 1 kgLavazza
1625,26Kč Regular Price 1793,37Kč
- Lavazza Gold ochutnávkový balíček – kávová zrna – 2 x 1 kgLavazza
1103,68Kč Regular Price 1197,71Kč
- Hausbrandt H. Hausbrandt - Kávová zrna - 1 kiloČokoláda, Nutty, Karamel 8 - Výkonný487,75Kč487,75 / kg
- Lavazza Caffè Crema Gustoso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný 9 - Velmi silnýOd 475,77Kč475,77 / kg
- Lavazza Crema e Gusto Classico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný 7 - Výkonný504,93Kč504,93 / kg
- Dark Roast Brazílie 100% arabica - Čerstvá kávová zrnaKořeněný, Nutty 10 - Velmi silnýOd 171,21Kč513,68 / kg
- Lavazza Espresso Aromatico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýOd 465,47Kč465,47 / kg
- Costa Coffee Signature Blend Medium Roast - kávová zrna - 1 kgNutty 8 - VýkonnýOd 451,36Kč451,36 / kg
- Lavazza Caffè Crema Barista Delicato - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 7 - Výkonný523,33Kč523,33 / kg
- Kimbo Espresso Barista 100% arabica - kávová zrna - 1 kiloHoney 9 - Velmi silnýOd 448,16Kč448,16 / kg
- Kimbo Caffé Crema Classico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty, Karamel 7 - VýkonnýOd 405,33Kč405,33 / kg
- Kimbo Barista Espresso Napoli / Napoletano - kávová zrna - 1 kiloČokoláda 10 - Velmi silný423,92Kč423,92 / kg
- Lavazza Crema e Gusto Espresso Forte - kávová zrna - 1 kgČokoláda 9 - Velmi silnýOd 479,98Kč479,98 / kg
Proč jsou brazilské kávové boby tak oblíbené?
Brazilská káva je známá svým jemným, vyváženým chuťovým profilem. Jemná těla a nízká kyselost činí kávu příjemnou pro široké publikum. Chuťové tóny čokolády, oříšků a občas i náznaku karamelu zajišťují teplý, plný zážitek. To činí boby ideálními jak pro bohaté espresso, tak pro jemné lungo. Mnoho milovníků kávy dále oceňuje stálou kvalitu a spolehlivou chuť, rok co rok.
Původ a regiony v Brazílii
Brazílie je největším producentem kávy na světě a dodává boby z různých regionů, každý s vlastním charakterem:
Region | Charakteristika chuťového profilu | Podnebí a půda |
---|---|---|
Minas Gerais | Bohatá a vyvážená | Teplé podnebí, úrodná půda |
Cerrado Mineiro | Plné tělo, jemná kyselost, výrazné čokoládové tóny | Vysočina savany, stabilní podnebí |
Sul de Minas | Jemná a krémová, subtilní sladký dozvuk | Horské kopce, mírné teploty |
Tyto regiony společně dávají brazilským kávovým bobům jejich charakteristický, přístupný chuťový profil.
Brazilské Arabica kávové boby
Arabica je nejpěstovanější odrůdou kávy v Brazílii a je známá svou jemnou chutí, nízkou kyselostí a bohatými aromaty. Oblíbené odrůdy jsou:
- Santos: jemná a lehce sladká s tóny čokolády a oříšků, často středně pražená
- Yellow Bourbon: sladká a krémová s náznaky medu a citrusů, vzácnější a složitější v chuti
- Catuai: vyvážená s jemným tělem a lehkými karamelovými tóny, hodně pěstovaná v Minas Gerais
Tyto odrůdy jsou oblíbené jak v single origin kávách, tak v směsích, a nabízejí přístupný, ale výrazný chuťový zážitek.
Jaký je nejpopulárnější způsob přípravy brazilské kávy?
Brazilské kávové boby jsou velmi chutné a hodí se k různým metodám přípravy. Díky jejich jemné, kulaté chuti a nízké kyselosti vyniknou v mnoha přípravách:
- Espresso: použijte střední až tmavé pražení pro plné, krémové espresso s tóny čokolády a oříšků
- Filtrátní káva: nameleme trochu hruběji a zvolte střední pražení, aby se zvýraznily jemné, sladké aroma
- French press: kombinujte hrubé mletí s časem louhování 4 minuty pro plné tělo a dlouhý dozvuk
- Plnoautomat: brazilské boby dobře fungují v automatických kávovarech díky jejich stálé kvalitě a vyvážené chuti
S vhodným mletím a pražením vytěžíte maximum z charakteristické chuti brazilských kávových bobů.
Nakupujte brazilské kávové boby u Café du Jour
V Café du Jour nakupujete brazilské kávové boby, vždy čerstvě pražené pro plnou a lahodnou chuť. Každá várka je pečlivě vybírána, pražena a rychle odeslána, aby si zachovala své aroma a kvalitu. V nabídce najdete různé chuťové profily, od jemných a sladkých po bohaté a intenzivní, vhodné pro různé způsoby přípravy. Takto přivedete krémové, jemné a charakteristické chutě Brazílie přímo do své šálky.
Často kladené otázky o brazilských kávových bobech
Jaké pražení je nejlepší pro brazilskou kávu?
Brazilská káva je nejlépe vyvážená při středním až tmavém pražení. Tímto způsobem vyniknou plné, sladké tóny a zachová se rovnováha mezi tělem a aroma.
Jak dlouho vydrží brazilské kávové boby čerstvé?
Čerstvě pražené kávové boby si udrží svou optimální chuť přibližně osm týdnů po pražení, pokud jsou skladovány v hermetickém obalu na chladném, tmavém místě.
Jsou brazilské kávové boby vhodné pro cold brew?
Ano, díky jejich jemné kyselosti a plnému tělu tyto boby vytvářejí jemné, sladké cold brew s dlouhým dozvukem.
Jaký je rozdíl mezi brazilskými kávovými boby a boby z jiných zemí?
Brazilské boby mají často nízkou kyselost a krémovou texturu, zatímco boby například z Etiopie mohou mít výraznější ovocné a květinové tóny.