Nikaragujské kávové zrnka

- Kimbo Espresso Bar Extreme - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Karamel 12 - Velmi silný483,98Kč483,98 / kg
- Nicaragua 100% arabica – Čerstvá kávová zrnaOvocné, Nutty, Karamel 8 - VýkonnýOd 195,91Kč537,28 / kg
- Julius Meinl Espresso Premium Collection - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 9 - Velmi silnýOd 549,46Kč549,46 / kg
- Julius Meinl ochutnávkový balíček – kávová zrna – 3 x 1 kgJulius Meinl
1560,55Kč Regular Price 1662,19Kč
- Kimbo Espresso Bar Top Flavour 100% arabica - kávová zrna - 1 kgNutty 8 - Výkonný507,35Kč507,35 / kg
- Kimbo Espresso Bar Aroma Gold - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 9 - Velmi silný431,85Kč431,85 / kg
- illy - kávová zrna - Arabica Selection - Nikaragua - 250 gramůOvocné, Nutty 7 - Výkonný151,27Kč605,08 / kg
Čím je výjimečná nicaragujská káva?
Kávové boby z Nikaragui rostou na úrodných sopečných půdách a často ve vysokých nadmořských výškách. To zajišťuje kávové boby s jemnou kyselostí, přirozenou sladkostí a plným, krémovým dozvukem. Ve srovnání s sousedními zeměmi, jako jsou Honduras nebo Kostarika, jsou nikaragujské kávy obvykle jemnější a přístupnější, což je činí ideálními pro každodenní použití i pro milovníky kávy, kteří mají rádi vyváženou chuť.
Důležité kávové oblasti v Nikaragui
| Oblast | Chuťový profil | Nadmořská výška & klima |
|---|---|---|
| Matagalpa | Čokoláda, karamel a náznak koření | Vysoko položená, tropické klima |
| Jinotega | Sladké a ovocné, jablko a peckovité ovoce | Až 1 500 m, chladno a mlhavo |
| Nueva Segovia | Komplexní a květinové, někdy víno-like | Horské oblasti u hranic s Hondurasem |
| Madriz | Jemná a vyvážená, ořechový dozvuk | Nižší poloha, teplé a slunečné |
Odrůdy a zpracování
V Nikaragui se téměř výhradně pěstují Arabica kávové boby. Známé odrůdy jsou Bourbon (sladký a kulatý), Caturra ( svěží a lehce ovocný) a Catuaí (vyvážený a krémový).
Většina kávy je zpracovávána metodou washed, což zvýrazňuje jasnost chuti. V oblastech jako Nueva Segovia se také používají honey a natural processing, které přidávají sladší, ovocnější rozměr. To dává nikaragujské kávě překvapivou rozmanitost: od svěží a jasné až po bohatou a intenzivní.
Jak připravit nejlepší nikaragujskou kávu?
Díky své krémové tělesnosti a jemné kyselosti jsou nikaragujské boby všestranné. U filtrované kávy vnímáte především osvěžující ovocné tóny, zatímco espresso zdůrazňuje čokoládu a ořechy. Díky jejich jemnému charakteru jsou ideální i pro cappuccina a latte macchiato, kde krémovitost krásně ladí s mlékem.
Pokud používáte French press, získáte plnou, kulatou šálek s dlouhým dozvukem. Pro letní osvěžení je skvělá cold brew, která kávu dodává jemnou, sladkou svěžest.
Nákup nikaragujských kávových bobů u Café du Jour
V Café du Jour pečlivě vybíráme naši nikaragujskou kávu. Tak si můžete vychutnat čisté aroma, ať už zvolíte krémové kávy z Matagalpy nebo ovocnou složitost z Nueva Segovie.
Při objednávce u nás se těšíte na rychlé dodání, férové ceny a osobní přístup. Tak si můžete přinést rozmanitou kávovou kulturu Nikaragui přímo domů.






















