Hodnoceno 4,9 / 5 na základě  zákaznických recenzí Google  

Kávová zrna s nádechem čokolády

Káva není jen obyčejný nápoj; je to zážitek, souhra aromat, která společně vytvářejí jedinečný chuťový profil. Jedním z nejoblíbenějších aromat mezi milovníky kávy po celém světě je čokoláda. Ale jak se tato chuť dostává do kávy?

Kávová zrna přirozeně obsahují stovky různých chuťových složek. Čokoládová chuť v kávě nevzniká přidáním čokolády, ale je to přirozené aroma, které pochází ze složení zrna a procesu pražení.

Nahrávám...
Nastavit vzestupně
  1. Segafredo Espresso Casa - mletá káva - 250 gramů
    Akce
    Segafredo Espresso Casa - mletá káva - 250 gramů
    Čokoláda 10 - Velmi silný
    Od 92,67Kč
    370,68  / kg
  2. Julius Meinl Crema Espresso Elite Italian Line - kávová zrna - 1 kg
    Akce
    Julius Meinl Crema Espresso Elite Italian Line - kávová zrna - 1 kg
    Květinové, Čokoláda 8 - Výkonný
    Od 569,85Kč
    569,85  / kg
  3. Costa Coffee Professional Mocha Italia Dark Roast - kávová zrna - 1 kg
    Akce
    Costa Coffee Professional Mocha Italia Dark Roast - kávová zrna - 1 kg
    Čokoláda 9 - Velmi silný
     386,91Kč
    386,91  / kg
  4. Caffè Mauro De Luxe - kávová zrna - 1 kilogram
    Caffè Mauro De Luxe - kávová zrna - 1 kilogram
    Květinové, Čokoláda, Ovocné 7 - Výkonný
    Od 582,25Kč
    582,25  / kg
  5. Illy Decaf - mletá káva - 250 gramů
    Akce
    Illy Decaf - mletá káva - 250 gramů
    Čokoláda 4 - Pravidelné
     155,44Kč
    621,76  / kg

Faktory přispívající k čokoládové chuti

Existuje několik faktorů, které ovlivňují chuť kávy, včetně nadmořské výšky, ve které je pěstována, klimatu, složení půdy a procesu pražení.

  • Původ a pěstování: Jak již bylo zmíněno, mnoho kávových zrn s čokoládovými tóny se pěstuje v horských oblastech, například v Indonésii. Ale i v zemích jako Brazílie a Kolumbie najdeme tato výjimečná zrna. Jedinečné klima a úrodná půda v těchto regionech zajišťují ten speciální čokoládový nádech.

  • Proces pražení: To je klíčový aspekt při rozvoji chuti. Při středním až tmavém pražení mohou vystoupit ty lahodné čokoládové tóny. Je to jemná rovnováha, kterou musí mistr pražič najít, aby dosáhl dokonalého aroma, aniž by zrna spálil.

Rozdíl v pražení

Přestože je pravda, že středně až tmavě pražená zrna často mají bohatší čokoládové tóny, i světle pražená zrna mohou nabídnout překvapivé chutě. Obvykle mají ovocnější a kyselejší profil, což může vést ke vzrušující kombinaci chutí při spojení s čokoládou.

Jak si vychutnat kávová zrna s čokoládovými tóny

Pro dokonalý zážitek zkuste kávu s čokoládovými tóny spolu s kouskem hořké čokolády. Chutě se navzájem doplní a nabídnou vám smyslovou cestu, na kterou jen tak nezapomenete.

Objevte svou dokonalou čokoládovou kávu u Café du Jour

Věnovali jsme čas výběru těch nejlepších kávových zrn s čokoládovými tóny právě pro vás. Pokud jste milovníkem kávy i čokolády, tato kategorie je pro vás ta pravá. Nechte se svést bohatým aroma a poddejte se vytříbené chuti našich speciálně vybraných zrn.

Závěr

Ať už jste zkušený milovník kávy, nebo někdo, kdo hledá nový chuťový zážitek, káva s čokoládovým nádechem je vždy skvělou volbou. Hloubka a bohatost čokolády v kombinaci s robustností kávy tvoří dokonalý pár. Tak na co ještě čekáte? Objevte to sami a ponořte se do světa čokoládových kávových zrn u Café du Jour.