Espresso káva

- illy Decaf - Kávová zrna - 250 gramůKvětinové, Ovocné, Nutty, Karamel 7 - Výkonný147,80Kč591,20 / kg
- Lavazza Espresso Barista Intenso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 9 - Velmi silný547,19Kč547,19 / kg
- Caffè Hausbrandt Academia - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 7 - VýkonnýOd 586,13Kč586,13 / kg
- Kimbo Espresso Bar Top Flavour 100% arabica - kávová zrna - 1 kgNutty 8 - Výkonný507,35Kč507,35 / kg
- Julius Meinl Trend Collection Caffè Crema Intenso - kávová zrna - 1 kgKořeněný 8 - Výkonný460,62Kč460,62 / kg
- Lavazza Espresso Barista Gran Crema - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 7 - VýkonnýOd 537,70Kč537,70 / kg
- Lavazza Espresso Barista Perfetto - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 6 - Pravidelné624,90Kč624,90 / kg
- Dallmayr Crema d'Oro jemná & lahodná – kávová zrna – 1 kgOvocné 6 - PravidelnéOd 424,29Kč424,29 / kg
- Dallmayr Crema d'Oro intensa - kávová zrna - 1 kgOvocné, Kořeněný 8 - VýkonnýOd 424,29Kč424,29 / kg
- Pellini Espresso Bar No 3 Gran Aroma - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 8 - Výkonný460,62Kč460,62 / kg
- Lavazza ¡Tierra! Colombia - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 7 - VýkonnýOd 683,01Kč683,01 / kg
- Kimbo Espresso Bar Aroma Gold - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 9 - Velmi silný431,85Kč431,85 / kg
- illy - Arabica Selection Colombia - kávová zrna - 250 gramůKvětinové, Ovocné 7 - Výkonný153,46Kč613,84 / kg
- Lavazza Expert Crema Classica - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné 7 - VýkonnýOd 488,79Kč488,79 / kg
- Lavazza Barista ochutnávkový balíček – kávová zrna – 3 x 1 kgLavazza
1714,55Kč Regular Price 1824,47Kč
- Lavazza Blue line ochutnávkový balíček - kávová zrna - 3 x 1 kgLavazza
1718,16Kč Regular Price 1827,65Kč
- Lavazza Gold ochutnávkový balíček – kávová zrna – 2 x 1 kgLavazza
1134,22Kč Regular Price 1262,15Kč
- De Roccis Qualità Oro Intenso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 9 - Velmi silný272,49Kč272,49 / kg
- Hausbrandt H. Hausbrandt - Kávová zrna - 1 kiloČokoláda, Nutty, Karamel 8 - Výkonný617,03Kč617,03 / kg
- Caffè Vergnano 1882 Decaffeinato Espresso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty 7 - Výkonný498,25Kč498,25 / kg
- Lavazza Caffè Crema Gustoso - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný 9 - Velmi silný499,23Kč499,23 / kg
- Lucaffé 100% arabica Mister Exclusive - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Ovocné, Nutty 7 - Výkonný613,59Kč613,59 / kg
- Personalizovaný foto štítek – Čerstvá kávová zrna – 250 gČokoláda, Ovocné 9 - Velmi silnýOd 301,57Kč1 206,28 / kg
- Lavazza Crema e Gusto Classico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Kořeněný 7 - Výkonný505,13Kč505,13 / kg
- Lavazza Caffè Crema Barista Delicato - kávová zrna - 1 kgKvětinové, Ovocné 7 - VýkonnýOd 526,28Kč526,28 / kg
- Kimbo Espresso Barista 100% arabica - kávová zrna - 1 kiloHoney 9 - Velmi silný440,70Kč440,70 / kg
- Kimbo Caffé Crema Classico - kávová zrna - 1 kgČokoláda, Nutty, Karamel 7 - Výkonný398,65Kč398,65 / kg
Espresso káva
Káva patří mezi nejčastěji konzumované nápoje na světě. Káva je chutná a existuje mnoho různých druhů na výběr. Navíc pijáci kávy získávají povzbuzení díky obsahu kofeinu. Káva se vždy vyrábí z kávových zrn. Ať už si vyberete jakýkoliv druh kávy, kávové zrno je vždy základem vašeho šálku kávy. Lidé, kteří mají rádi pohodlí, často volí filtrovanou kávu z již namletých kávových zrn. Pro ještě větší pohodlí si někteří lidé připravují kávu na jednu porci pomocí kapsle nebo padu. Pokud však chcete kvalitní kávu, doporučujeme použít čerstvá kávová zrna a nechat váš kávovar je namlít. Tak se všechny chutě a vůně čerstvě namletých kávových zrn spojí ve vašem šálku kávy. Základem mnoha různých druhů kávy je espresso.
Espresso káva je jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů na světě. Díky své silné a intenzivní chuti není překvapením, že espresso je favoritem mezi milovníky kávy. Espresso se připravuje tak, že se horká voda pod vysokým tlakem protlačí jemně mletou kávou, což má za následek malý, ale silný shot kávy s intenzivní chutí. Pro ty, kteří hledají ještě více intenzity a kofeinu, je zde dvojité espresso, kdy se dva shoty espressa spojí do jednoho nápoje. Není pochyb o tom, že klasické espresso a dvojité espresso mají důležité místo v kávové kultuře, ať už jste fanouškem klasické varianty nebo potřebujete extra dávku energie.
Jak vznikla espresso káva?
Kolem roku 1820 byl vynalezen první kávovar, který dokázal připravit velké množství kávy. Moderní technologie však tehdy ještě nebyly k dispozici, takže voda byla s kávou smíchána tím, že byla pod vysokým tlakem páry protlačena strojem. Mělo to jednu nevýhodu: mletá káva byla párou spálena a tím získala velmi hořkou chuť. Pára je vždy teplejší než 100° Celsia, zatímco ideální espresso by mělo být připraveno při maximální teplotě 95° Celsia. Tato nevýhoda však nevyvážila nové technické možnosti kávovaru, protože hořkou chuť bylo možné potlačit přidáním většího množství cukru. Technologie parního tlaku byla používána mnoho let, včetně nepříjemné chuti kávy, dokud italský vynálezce Luigi Bezzera nevynalezl nový stroj, stále na parní tlak, ale s jiným principem, takže káva již nepřicházela do kontaktu s párou. Také bylo možné připravit kávu po jednotlivých šálcích, což se nazývalo expres nebo latinsky exprimere, což znamená vymačkat nebo vylisovat. Z tohoto názvu oficiálně vzniklo espresso. Od té doby vzniklo především v Itálii mnoho různých kávových továren, z nichž každá měla své vlastní espresso, ale stále s parními stroji. Až profesor Illy v roce 1938 představil nový stroj na bázi vzduchového tlaku. Základ tohoto stroje se používá dodnes, i když byl v průběhu let výrazně modernizován a dnes takové stroje fungují na elektřinu.
Jak se pije espresso káva?
Espresso káva může být považována za národní nápoj Itálie, proto mají mnohé varianty espresso kávy italská jména. V Itálii se této kávě jednoduše říká caffè. Pije se už ráno a pokračuje se s ní až do pozdního večera. Může to být čisté caffè, ale často také některá z variant, například cappuccino. Pro správné espresso použijete šálek na espresso. Je to malý šálek, který se někdy těžko drží dvěma prsty. Tento šálek je třeba předehřát. Poté musí být káva připravena správným způsobem, pod správným tlakem a teplotou. Pokud je toto splněno, může být nápoj skutečně nazýván espresso. Espresso musí být černé, horké a nejlépe s několika lžičkami cukru, aby bylo sladké. To je ten správný způsob. Chuť je však individuální, takže někdo si ho dá s cukrem, jiný bez. Koupit espresso, které je správně připravené, vám přinese skutečný pocit Itálie.
Varianty espresso kávy
Ne každý má rád espresso, protože pro mnohé je příliš silné a výrazné. Mnoho lidí dává přednost kávě s mlékem. Mléko totiž zmírňuje případnou hořkost kávy. Proto existuje několik variant espresso kávy, některé bez mléka nebo pěny a některé právě s mlékem nebo pěnou, ale vždy je základem espresso:
Caffè doppio
Doppio není nic jiného než espresso, ale dvojité. Protože množství espresso kávy na jeden šálek není velké, někteří ocení právě doppio.
Caffè lungo
U tohoto espressa se použije více vody, což se dá přirovnat ke kávě, na kterou jsme zvyklí. Káva je pak méně silná, ale je jí více.
Caffè corretto
V překladu to znamená „opravená káva“. Přidává se do ní trochu silného alkoholu, jako je grappa, sambuca nebo brandy. Na severu Itálie je běžné používat grappu, zatímco na jihu se do kávy přidává anýzový likér.
Caffè ristretto
Na rozdíl od lunga se nepoužívá více, ale právě méně vody, což dává espressu silnější chuť.
Caffè americano
Pokud vám caffè lungo ještě nepřipomíná kávu, na kterou jste zvyklí, zkuste americano. Do espressa se přidá ještě více horké vody. Tato káva se pak velmi podobá naší filtrované kávě.
Caffè Macchiato
Tato káva se skládá z vrstvy espressa, na kterou se přidá trocha teplého mléka a na to vrstva napěněného mléka. Nejlépe ji servírujte ve sklenici, aby byly vrstvy dobře vidět. Český překlad této kávy je „skvrnitá káva“.
Cappuccino
Tato káva je snad nejoblíbenější mezi Čechy, ale i v Itálii je cappuccino oblíbené zejména k rannímu pití. Cappuccino se skládá ze stejných dílů espressa, napařeného mléka a mléčné pěny, často ještě ozdobené kakaem nebo skořicí.
Caffè latte
Jedná se o espresso s teplým mlékem, přičemž množství mléka je větší než kávy. Právě na této kávě vytvářejí profesionální baristé umělecká díla. Je důležité, aby se u caffè latte nejprve nalila káva do šálku a poté teplé mléko.
Latte macchiato
Nezaměňujte s caffè macchiato, protože zde není napěněné mléko, ale pouze teplé mléko. Rozdíl oproti caffè latte je v tom, že u této kávy se nejprve nalije teplé mléko a poté espresso. Mléko je zde hlavní složkou.
Koupit espresso
Chcete si sami připravit kvalitní espresso nebo některou z výše uvedených variant? Pak se neobejdete bez návštěvy webových stránek Café du jour, kde si můžete objednat speciální kávová zrna pro lahodný šálek espressa.



























































