Glühwein - Směs koření 100 g - Café du Jour sypké koření





S touto směsí koření si během chvilky připravíte lahodný svařák. Skvělé a chutné na popíjení s partnerem na gauči během chladného zimního dne nebo na sdílení s přáteli a rodinou na zimních oslavách.
Jak na to? Je to hotové za pár minut:
Zahřejte červené víno (nesmí se vařit) a přidejte přibližně 2 polévkové lžíce koření (případně v čajovém filtru) na 0,75 až 1 litr vína. Nechte louhovat podle chuti. Tato směs koření na svařené víno obsahuje badyán, hřebíček, pomerančovou kůru (2 druhy), kousky pravé cejlonské skořice a anýz. Podle chuti můžete přidat (třtinový) cukr, čerstvý citron nebo pomeranč.
Tak si připravíte svůj vlastní jedinečný svařák, skvělý na zimní a vánoční večery!
Tato směs koření na svařené víno se skládá z hřebíčku, badyánu, skořice, sladké a hořké pomerančové kůry a anýzu. Jedná se o autentický německý recept. Jediné, co s touto směsí musíte udělat, je ohřát červené víno a přidat 2 lžíce koření. Nechte louhovat podle chuti.
Svařené víno je obzvláště oblíbené ve střední Evropě, ale rychle získává popularitu i v ostatních částech Evropy. Zejména v zimních měsících a kolem Vánoc je to oblíbený nápoj.
- Použijte láhev (cca 75 cl) červeného vína (může být i privátní značka) a opatrně zahřejte v hrnci (nesmí se vařit!)
- Přidejte 2 lžíce koření na svařené víno. Pokud nechcete mít koření volně ve víně, přidejte je do kořenového nebo čajového sítka.
- Nechte alespoň 5 minut louhovat v horkém, nevařícím červeném víně
- Případně přidejte cukr podle chuti
Kód produktu | CDJ-VT-0066 |
---|---|
EAN | 8720598671438 |
Značka | Café du Jour |
Obsah | 100 g |
Složení | hvězdicový anýz, hřebíček, sladká pomerančová kůra, hořká pomerančová kůra, skořicová kůra (ceylon), anýz |