Tato espresso směs od Hausbrandt obsahuje přibližně 75 % arabiky a 25 % robusty. Káva je pražena pomalu podle italské tradice. Chuť je velmi jemně nasládlá a oříšková. Vyvolává asociace na opečený chléb a sušenky. Kyselost je téměř neznatelná.
Dříve se tato káva jmenovala Nonnetti (italsky pro „babičky“), nyní jednoduše „espresso“. Ale káva je samozřejmě stále taková, jakou by si ji pravé italské dámy v letech vychutnaly. A věřte nám, ty mají vkus na opravdu dobrou kávu!
Hausbrandt je pražírna kávy z kávového ráje Terst v Itálii. Od roku 1892 úspěšně vytváří lahodné typické italské směsi. Hausbrandt si již na konci 19. století rychle získal popularitu díky na tu dobu modernímu způsobu balení. Pražená kávová zrna byla ihned po upražení balena do vzduchotěsných kovových dóz. Dnes je káva od jednoho z prvních italských pražičů balena jednoduše do sáčků, ale s potisky, které navozují ten nostalgický pocit, který ke značce Hausbrandt neodmyslitelně patří.