Gene Café CBR101 elektrická pražička kávy (černá, model 2024)


- 4 pieces13474,43Kč 53 897,72
Gene Café CBR 101 je ideální kávová pražička pro domácí použití. Každých 13 až 17 minut můžete upražit až 250 gramů zelené kávy najednou. Čerstvější kávu nenajdete!
- Kapacita: 50 – 250 gramů
- Hmotnost: 5,5 kg
- Napětí: 220 – 240 V
- Rozměry (ŠxVxD): 49 cm x 24,3 cm x 22,9 cm
- Max. výkon: 1300 wattů
- S anglickým návodem
- S evropskou zástrčkou
Volitelně je pražička k dispozici také jako startovací balíček se zelenou kávou, abyste mohli ihned začít.
Vždy používejte pod dohledem. Nenechávejte bez dozoru během pražení.
Gene Cafe CBR-101 pražička kávy
Gene Cafe CBR-101 je známá jako vynikající elektrická pražička, která je vhodná pro přibližně 250 gramů zelené kávy. Ideální jak pro začínající, tak i zkušené domácí pražiče. Praktické ovládání času a teploty a kompletně skleněný pražicí buben umožňují okamžitě začít s vaší první pražením kávy. Jakmile získáte více zkušeností, rychle si vytvoříte vlastní styl pražení a sestavíte si vlastní pražicí profil. CBR-101 využívá unikátní dolů rotující vířivý buben, který zajišťuje velmi rovnoměrné pražení.
Tipy pro použití:
- Brzy zjistíte, že máte tendenci pražit příliš do tmava. Nedělejte to, protože nejlepší chutě z kávy se právě při tmavém pražení ztrácejí. Navíc tmavě pražená kávová zrna nejsou vhodná pro plně automatické kávovary.
- Během pražení vždy zůstaňte u pražičky kvůli požární bezpečnosti a abyste slyšeli první a/nebo druhý crack během pražení.
- Vzhledem ke ztrátě vlhkosti při pražení budete mít vždy přibližně o 20 % méně upražených kávových zrn, než kolik jste vložili zelených zrn.
- Používejte pod digestoří nebo u otevřeného okna kvůli vzniku kouře.
- Používejte 250 gramů zelených kávových zrn na jednu dávku. Pokud použijete méně, doba pražení bude kratší, pokud více, doba pražení bude delší. Vždy s tím počítejte, pokud se snažíte zopakovat pražicí profil.
- Začněte s teplotou +/- 235 stupňů a odtud experimentujte při dalších praženích. Pokud jste již zkušenější, můžete například začít s nejvyšší teplotou a po prvním cracku zrn postupně teplotu snižovat.
- Po upražení se snažte zrna co nejrychleji ochladit, například jejich přesypáváním v sítu.
- Po každém pražení odstraňte slupky z pražičky. Každých 20 pražení vyjměte lapač slupek z přístroje a umyjte jej v teplé vodě (poté dobře usušte). Případné zbytky mastnoty nemají vliv na kvalitu pražení, ale ve velmi vážných případech je nutné je odstranit kvůli riziku požáru.
- Po upražení počkejte minimálně 4 až 24 hodin, než kávu použijete k přípravě nápoje. Káva chutná nejlépe mezi 3. a 5. dnem po upražení.
- Máme široký sortiment zelených kávových zrn, se kterými můžete experimentovat.
Kód produktu | CDJ-CBR101BLACK |
---|---|
Značka | Gene Café |
Country of Manufacture | Česko |
2 roky záruka od výrobce