Na počátku 16. století Španělé poprvé vstoupili na území Mexika a setkali se s Aztéky a kakaem. Kakao bylo pro Aztéky natolik cenné, že sloužilo dokonce jako měna. Kakao z provincie Chiapas bylo první, které Španělé přivezli do Evropy. I dnes se v provinciích Chiapas a Tabasco pěstuje nejvíce kakaa v celém Mexiku. Chiapas a Tabasco zajišťují 99 % celkové mexické produkce kakaa. Z celkové produkce, 18 000 tun z Tabasca a 4 500 tun z Chiapasu, se každoročně exportuje pouze 100 tun.
Krak Chocolade je společnost bean-to-bar čokolatiéra Marka Schimmela. Zatímco většina čokolatiérů a cukrářů používá rozpuštěnou tovární čokoládu, Mark ovládá celý proces sám.
Výběr kakaových bobů podle sklizňového roku a jedinečného původu, pražení a válcování čokolády zajišťuje unikátní chutě, které nenajdete v čokoládových tyčinkách ze supermarketu.