Krak Chocolade - Jalovec - Mléčná čokoláda


Severně od Venezuely a mezi karibskými ostrovy Grenada a Barbados se nachází malý ostrov Svatý Vincenc a Grenadiny, odkud pochází kakao pro tuto čokoládu. Kakao roste rozptýleně po celém ostrově a je spravováno společností St. Vincent Cocoa Company. Ta obhospodařuje 250 hektarů půdy a vykupuje kakao od zhruba 100 farmářů. Kakao roste mezi kukuřicí, banány a zázvorem a ve stínu kokosových a mahagonových stromů.
Krak Chocolade je společnost bean-to-bar čokolatiéra Marka Schimmela. Zatímco většina čokolatiérů a cukrářů používá rozpuštěnou tovární čokoládu, Mark ovládá celý proces sám.
Výběr kakaových bobů podle sklizňového roku a jedinečného původu, pražení a válcování čokolády zajišťuje unikátní chutě, které v běžných čokoládových tyčinkách ze supermarketu nenajdete.
Čokoláda s jalovcem
Bobulovité šišky jalovce se používají k aromatizaci ginu, geneveru, aquavitu a Bénédictine. Nápoj genever vděčí za své jméno právě této rostlině. Označení „genever“ pochází z jalovce. Sušené šišky se používají jako koření například do marinád na zvěřinu. Také kysané zelí se tradičně dochucuje jalovcem. Sušené bobule jsou často k dostání v supermarketu. Kromě bobulí se používají i listy, například při grilování ryb.
Chuť této čokoládové tyčinky
Plná, ale zároveň díky jalovci svěží a ovocná s tóny citrusů.
Původ: St. Vincent a/t Grenadiny
Inkluze: Holandský jalovec
Procento: 55 %
Složení: Kakaové boby, jalovec a nerafinovaný třtinový cukr.
80 gramů mléčné čokolády 55 %
Kód produktu | CDJ-DT-KCSTVINC |
---|---|
EAN | 8719327084427 |
Značka | Krak Chocolade |
Obsah | 80 g |
Složení | - Cukr - Mouka - Vejce - Máslo - Mléko - Kypřicí prášek - Sůl - Vanilkový extrakt |