Hodnoceno 4,9 / 5 na základě  zákaznických recenzí Google  

Regenerace a proplach změkčovače vody DVA – jednoduše a přehledně

Nahrávám...

Regenerace / proplachování změkčovačů vody DVA je jednoduchý úkon, který zabere zhruba půl hodiny. Toto je zjednodušený návod, aby byl celý postup názornější než v originálním manuálu.

Správné zapojení průhledných hadic

Během provozu mají být kohoutky nastaveny jako na obrázku – oba otočené doleva. Než změníte jejich polohu, vypněte espresso stroj připojený ke změkčovači.

Horní průhlednou hadičku vložte do velké prázdné lahve (například od limonády), spodní hadičku do odpadu.

 

Vypuštění změkčovače vody

Jakmile jsou hadice na místě, otočte oba kohoutky o půl otáčky doprava. Voda začne vytékat z hadiček ven.

 

Nasypání regenerační soli do změkčovače

Sundejte horní víčko a nasypte doporučené množství regenerační soli / soli do změkčovačů. Záleží na spotřebě a tvrdosti vody. Pro tvrdost 10°dH platí:

  • Změkčovač DVA 5 litrů: 0,5 kg na každých 1000 litrů
  • Změkčovač DVA 8 litrů: 1 kg na každých 1600 litrů
  • Změkčovač DVA 12 litrů: 1,5 kg na každých 3200 litrů

Při vyšší spotřebě může proplachování trvat déle. Pro podrobnější informace nahlédněte do manuálu.

 

Propláchnutí změkčovače

Nyní je čas změkčovač propláchnout. Horní (modrý) kohoutek otočte opět doleva. Spodní hadička stále vede do odpadu, tudy bude odtékat voda s případnou solí. Proplachování může trvat déle podle množství soli a typu změkčovače.

Průběžně můžete ochutnávat pár kapek vody ze spodní hadičky – pokud cítíte slanou chuť, proplachujte dál.

 

Uvedení změkčovače do provozu

Jakmile voda už nechutná slaně, otočte i spodní kohoutek doleva: zařízení je připraveno k opětovnému použití.